سقراط: فیلسوف بزرگ یونان باستان با همراهی دانشجوی خود پلاتو به این نتیجه رسیدند که ذهن از دن جدا است(ادامه خواهد داشت حتی بعد از مرگ بدن) و دارای یک دانش ذاتی میباشد. این اصول را از منطق بدست آورده است.
ارسطو: دانش آموز افلاطون بود و با افلاطون و سقراط مخالف بود.وی معتقد بود که دانش یک امر ذاتی نیست و از تجربه حاصل میشود.
رنه دکارت :ریاضیدان فرانسوی که همانند سقراط و افلاطون معتقد بود که دانش ذاتی است و کتاب "رسالۀ انسان" را منتشر کرد.
فرانسیس بیکن
یکی از بنیانگذاران علوم مدرن میباشد و معتقد است که ذهن انسان به دنبال یافتن نظم بیشتراست. تحت تأثیر جان لاک
جان لاک
فیلسوف سیاسی انگلیسی. "مقاله ای درباره درک انسانی" نوشته است که استدلال می کند که ذهن در هنگام تولد یک لوح سفید است، بنابراین ایده های ذاتی وجود ندارد.همچنین امپریالیسم را ایجاد می کند
ذهن حیوانات
مارگارت فلوی واشبورن، دانشجوی تیچنر کتاب رفتار حیوانات را در سال 1908 منتشر کرد
روانشناسان اجتماعی
روانشناسان می آموزند که چگونه افراد بر رفتار و فرایندهای ذهنی یکدیگر به صورت جداگانه و در گروه ها تاثیر می گذارند.
لوح سفید
مفهوم جان لاک از ذهن به عنوان یک لوح سفید در نهایت با برداشت هایی حساس که میتوان با استدلال های انسانی ایده ها را شکل داد مورد انتقاد قرار گرفت.
تجربه گری
اعتقاد بر این است که تجربه، دانش را شکل میدهد و علم باید بر پایه مشاهده و آزمایش قرار گیرد. توسط جان لاک مطرح شده است
ایوان پاولوف
فیزیولوژیست روسی که پاسخهای غدد بزاق در سگ ها را با شرطی سازی کلاسیک بررسی کرد(1936-1849).
ویلهلم وونت
استاد آلمانی که اولین آزمایشگاه روانشناسی دانشگاه لایپزیگ را در سال 1879 تأسیس کرد و با جنبه علمی روانشناسی مدرن شروع به کار کرد.
ادوارد بردفورد تیچنر
دانشجوی ویلهلم وونت، او در مدرسه روانشناختی ساختارگرایی تحصیل کرده که بر روی درون اندیشی متمرکز شده است. ادوارد بردفورد تیچنر چهار سال در کالج اکسفورد به تحصیل فلسفه و ادبیات پرداخت و دو سال زیر نظر مستقیم وونت به مطالعه روانشناسی مشغول شد پس از گرفتن درجهٔ دکترای خود به دانشگاه کرنل در آمریکا رفت. تیچنر در طول ۳۵ سال تدریس استاد راهنمای بیش از ۵۰ پایان نامهٔ دکتری بود.